Yaktrax

Het assortiment van Frans Muller is een aantal jaren geleden uitgebreid met een simpele en zeer doeltreffende winteroplossing voor schoenen: Yaktrax. Sneeuwkettingen voor onder uw schoenen, waardoor u veilig over sneeuw en ijs kunt.

Waarom sneeuwkettingen? De voordelen op een rijtje:

  1. Verminderd de kans op vallen en letsel
  2. Gaat makkelijk om en weer van de schoen af
  3. Natuurlijk lopen op sneeuw en ijs
  4. Uniek design zonder pinnen (behalve Yaktrax Xtreme & Yaktrax Run)
  5. Lichtgewicht en opvouwbaar tot een klein pakketje (makkelijk mee te nemen)
  6. Gaan bij correct gebruik lang mee

Het merk Yaktrax vindt haar oorsprong en inspiratie in het Himalaya gebergte, waar een avonturier geconfronteerd werd met de Sherpa die feilloos bewogen over gladde en ijzige oppervlaktes. De Yaktrax zijn uiteindelijk vernoemd naar de Tibetaanse yak, welke zelfverzekerd en zonder moeite sneeuw en ijs trotseert.

Doormiddel van het gepatenteerde coil traction device zorgen Yaktrax voor een sterke ondersteuning op winterse ondergronden. Of u nu veilig naar de bushalte wilt lopen, boodschappen wilt doen of ietwat meer extreem wilt sporten in winterse gebieden, Yaktrax biedt voor elke gelegenheid een passend product.


Pro

Een van de meest gangbare producten van de Yaktrax product serie is het model Pro: een stevige sneeuwketting voor onder schoenen en wandelschoenen. Daarbij is het model Pro voorzien van een extra band over de schoen, welke zorgt voor extra stevigheid en veiligheid. Perfect voor langere wandelafstanden of hardlopen op winterse ondergronden.


Naast de Yaktrax Pro, zijn er ook verschillende andere type sneeuwkettingen van dit hoogstaande merkt verkrijgbaar:

Wintertrax Men/Women – de wintertrax sneeuwkettingen zijn handig in gebruik en gaan makkelijk om en weer van de schoen af. De Men versie is universeel, en de Women versie is geschikt voor schoenen met hakken.

Yaktrax Walker – de yaktrax sneeuwkettingen zijn handig in gebruik en hebben een stevige grip. Verkrijgbaar in de maten: XS (35-37), S (38-40), M (41-43) en L (44-46).

Yaktrax Xtreme – deze versie is zeer geschikt voor extreme outdoor activiteiten op sneeuw en ijs. Extra stevige stalen spikes en kettingen voor de perfecte grip. Zelfs te gebruiken bij temperaturen tot -40°C. Verkrijgbaar in de maten: S (38-42), M (43-45) en L (46-48).

Yaktrax Run – de yaktrax run is speciaal ontworpen voor onder hardloopschoenen. Ren hiermee op natuurlijke wijze over sneeuw en ijs. Een combinatie van verwijderbare spikes en spiraalwerk zorgt voor een zeer goede grip. Ook deze versie is te gebruiken bij temperaturen tot -40°C. Verkrijgbaar in maten: S (38-40), M (41-43), L (44-46) en XL (47-49).

Wintertrax

Yaktrax Walker

Yaktrax Xtreme

Yaktrax Run