Piggy Proof

Eén van de nieuwste merken binnen de Frans Muller schoenverzorging collectie is Piggy Proof.

Dit jonge, frisse en moderne bedrijf heeft een techniek ontwikkeld om op moleculair niveau uw schoenen, textiel en meubels te beschermen tegen vocht, vuil en zelfs vet. De missie van het bedrijf is om een vlekkeloze wereld voor iedereen te creëren, zodat bijvoorbeeld schoenen net zo fris en mooi blijven als wanneer ze voor het eerst uit de doos worden gehaald.

De beschermingsproducten van Piggy Proof worden niet op dieren getest en zijn geurloos, op waterbasis, niet brandbaar, niet giftig en vrij van PFOA, PFOS en drijfgassen.

Hoewel het product zeer recentelijk uitgebracht is, claimen zij het op de volgende producten al succesvol te hebben getest:

‘’Mineraal water, Zwarte Cross modder, motorolie, Hellmann’s mayonaise, Gin Tonic met komkommer, oil&vinegar, kaviaar, kapsalon, Château Pétrus, groen fluoriserende nagellak, IPA bier, cement, Coca-Cola, rauwe eieren, Bloody Mary, Fernandes, diesel, Piggy poep, Starbucks latte macchiato, Moët & Chandon, Purple Rain, zeeën van tranen, tattoo drips en piccalilly.’’

Bescherming met een glimlach!

Premium Protectors

Piggy Proof® Premium Protectors zijn ’s werelds meest geavanceerde beschermingsproducten voor schoenen, textiel en meubels. De formules op basis van nanotechnologie vormen een onzichtbare, duurzame en ademende beschermlaag die vocht, vuil en olie extreem afstoten. Er is een Protector voor absorberende materialen en Suède en een Protector voor Leer.

PREMIUM PROTECTOR FOR ABSORBENT FABRICS AND SUEDE

Piggy Proof is ‘s werelds meest geavanceerde beschermingsformule voor schoenen, kleding en meubels. De lang aanhoudende, ademende beschermlaag stoot vocht, vuil en olie extreem af, maakt het materiaal eenvoudig te reinigen en voorkomt de vorming van vlekken. Piggy Proof is geurloos, op waterbasis en 100% onzichtbaar.

Dit product beschermt elke afzonderlijke materiaalvezel met duizenden moleculen en is geschikt voor (kunst) leer én combinaties van leer met absorberende materialen. Niet geschikt voor lakleer en gevet leer. 

Gebruik voor absorberende materialen Piggy Proof Premium Protector for Absorbent Fabrics and Suede.

Zorg voor een schoon en droog oppervlak. Spray het materiaal vanaf 10 – 15 cm vochtig. Wrijf voorzichtig in met schone zachte borstel. Herhaal dit tenminste 2 keer met tussenpozen van telkens 10 minuten. Laat 24 uur op kamertemperatuur drogen. Test vooraf op een niet zichtbaar deel.

PREMIUM PROTECTOR FOR LEATHER

Piggy Proof is ‘s werelds meest geavanceerde beschermingsformule voor (kunst) lederen schoenen, kleding tassen en meubels. De lang aanhoudende, easy-to-clean beschermlaag stoot vloeistoffen, modder en vuil af, voorkomt de vorming van vlekken en verhoogt de weerstand tegen slijtage. Piggy Proof is geurloos, op waterbasis en 100% onzichtbaar.

Dit product beschermt elke afzonderlijke materiaalvezel met duizenden moleculen en is geschikt voor alle natuurlijke en synthetisch absorberende materialen zoals bijvoorbeeld: katoen, denim, linnen, canvas, nubuck, suède, satijn, mesh, zijde, wol en tweed. 

Gebruik voor glad- en kunstleer Piggy Proof® Premium Protector for Leather.

Gebruik bij voorkeur op nieuw materiaal. Zorg voor een schoon en droog oppervlak. Spray het materiaal vanaf 10 – 15 cm vochtig. Laat het product intrekken en herhaal de behandeling binnen 1 uur. Laat 24 uur op kamertemperatuur drogen. Boen goed uit met een schone droge doek. Test vooraf op een niet zichtbaar deel.

Cleaners

Piggy Proof® heeft dé ultieme schoonmaakmiddelen ontwikkeld voor de reiniging van schoenen, textiel en meubels. Deep Clean Solution zorgt voor een poriëndiepe reiniging van absorberende materialen, Snow Bright Sponge verwijdert in een handomdraai vuil, vlekken en krassen van rubber en (kunst) leer.

DEEP CLEAN SOLUTION FOR ABSORBENT FABRICS AND SUEDE

Gebruik deze zeer effectieve milde schuimoplossing voor een poriëndiepe reiniging van absorberende materialen. De geavanceerde ingrediënten dringen diep in de vezels door en zorgen voor een ongeëvenaarde verwijdering van vuil en vlekken. Piggy Proof Deep Clean Solution is biologisch afbreekbaar.

Piggy Proof® Deep Clean Solution for Absorbent Fabrics and Suede is geschikt voor de reiniging van alle natuurlijke en synthetisch absorberende materialen zoals bijvoorbeeld: katoen, denim, linnen, canvas, nubuck, suède, satijn, mesh, zijde, wol en tweed.

Verwijder aangehecht vuil. Bevochtig de Piggy Proof borstel met lauw water. Spray een aantal keer op de borstel en schrob het oppervlak schoon zodat er een rijk schuim ontstaat. Wrijf goed droog met een schone doek. Herhaal de voorgaande stappen zo nodig. Laat 24 uur op kamertemperatuur drogen. Test vooraf op een niet zichtbaar deel.

SNOW BRIGHT SPONGE

Dit speciaal gecoate sponsje is ideaal voor het verwijderen van vervuiling, vlekken en krassen op rubber en (kunst) leer. Behandel het gereinigde oppervlak met Piggy Proof® Premium Protector for Leather om herbevuiling te minimaliseren.

De werking van de Piggy Proof® Snow Bright Sponge is te vergelijken met die van een potloodgum; door de wrijvingskracht wordt vervuiling verwijderd en brokkelen kleine stukjes spons af.

Bevochtig het sponsje met lauw water (gebruik géén reinigingsmiddel), knijp het sponsje uit en wrijf het over het te reinigen oppervlak. Gebruik niet op krasgevoelige materialen, test vooraf op een niet zichtbaar deel. Behandel het gereinigde oppervlak met Piggy Proof® Premium Protector for Leather om herbevuiling te minimaliseren.

BRUSH TO CLEAN AND PROTECT

Deze handgemaakte borstel is het ideale hulpmiddel voor het gebruik van Piggy Proof®. De synthetische haren voorkomen het absorberen van vloeistoffen en vuil in de borstel. Controleer voor gebruik altijd of de borstel schoon en droog is.

Voor Protector: wrijf Piggy Proof® Premium Protector voorzichtig in, start om kleurvermenging te voorkomen altijd met de lichtste kleur. Voor Cleaner: bevochtig de borstel met lauw water, schrob Piggy Proof® Deep Clean Solution op het oppervlak zodat er een rijk schuim ontstaat.

Perfume

Piggy Proof® Active Perfume verfrist schoenen en textiel snel, efficiënt en gedurende lange tijd. Het verfijnde parfum heeft een prettige geur, verwijdert nare geuren en vermindert de aanhechting van geurvormende bacteriën waardoor ongewenste geurvorming wordt geremd.o.

ACTIVE PERFUME

Piggy Proof Active Perfume geeft schoenen en textiel een verfijnde geur door het parfum van Iris, Kardemom en Vetiver. Door de vocht- en vuil afstotende nanotech formule wordt aanhechting van bacteriën voorkomen waardoor ongewenste geurtjes worden geremd.

Piggy Proof Active Perfume geeft schoenen en textiel een fijne parfum met Iris, Kardemom en Vetiver. Door de vocht- en vuil afstotende nanotech formule wordt aanhechting van bacteriën voorkomen waardoor ongewenste geurtjes worden geremd.

Spray 5 tot 10 keer in de schoen en laat deze goed drogen. Om textiel te behandelen spray het materiaal gelijkmatig vanaf 10 –15 cm vochtig. Laat het behandelde oppervlak goed drogen. Herhaal de behandeling wekelijks of naar behoefte vaker. Test vooraf op een niet zichtbaar deel.