De zomervakantie is voorbij en we mogen weer een jaartje wachten. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel, want we zijn met z’n allen al wel een beetje in de gezellige herfstsferen gekomen. De winkels liggen dit jaar al vroeg vol met de nieuwste herfstcollecties, en we kunnen ons dan ook al vroeg uitleven aan de hand van nieuwe trends en mooie inspiratie.

Leuk allemaal die nieuwe materialen, maar hoe zorg je ervoor dat jouw nieuwe schoenen de hele winter zo goed als nieuw blijven? Dat gaan we je precies vertellen!

VELVET         

We zien dit seizoen veel ontwikkelingen in het modebeeld voor dames. Zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de materiaalsoort: velvet. In eerste instantie werd deze soort vooral gebruikt in het vervaardigen van kleding, maar tegenwoordig zien we steeds meer schoenen van het kwetsbare materiaal op de markt komen. Aangezien velvet erg kwetsbaar is, is het juiste verzorgingsadvies van groot belang. Voorkom dat er vlekken ontstaan op je schoen door ze goed te beschermen met Collonil Carbon Pro. Als er eenmaal vlekken op velvet ontstaan zijn deze namelijk vrij lastig weer te verwijderen. De Carbon Pro spray zorgt ervoor dat er een beschermlaag op de schoen wordt aangebracht, waardoor vocht en vuil niet hechten maar de schoen nog wel goed blijft ademen.

SUÈDE

Suède is een materiaalsoort die bekend staat om de klassieke en luxe uitstraling. Zowel in zomer- als in winterseizoenen zien we deze trend vaak terug. Zo is ook in het winterseizoen 2017/2018 suède volop aanwezig in de schoenenwinkels en kledingzaken. Collonil heeft een uitgebreide productrange voor de bescherming, verzorging en reiniging van deze luxe materiaalsoort. Voor u de schoenen gaat dragen is het verstandig om het kwetsbare materiaal te beschermen met een speciaal voor suède ontwikkelde impregneerspray. Zo voorkomt u vlekken door bijvoorbeeld regen en vuil. Voor de optimale kleurverzorging is Collonil Nubuck-Textile het go-to product. Deze flacon is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Wanneer het misschien toch een keertje fout gaat, zijn vlekjes en oneffenheden te verwijderen met een blokje van zilverzandsteen.

GLAD LEER MET STUDS

Net als de little black dress, zijn zwarte leren laarsjes een musthave in je kledingkast. Bestaat jouw persoonlijke collectie merendeels uit zwarte schoenen, dan is het tijd voor een opfrisbeurt. Ook in het winterseizoen 2017/2018 zien we een groeiende trend op het gebied van studs, riempjes en steentjes. Zo wordt het klassieke leren laarsje omgetoverd tot echte trendy winter musthave. Bescherm jouw nieuwe stoere boots met Collonil Carbon Wax, laat de kleur spreken met Collonil Waterstop in kleur zwart en reinig de eventuele oneffenheden met Collonil Soft Gum!

Kijk in de catalogus voor de bovengenoemde producten, en ben optimaal voorbereid voor het komende winterseizoen!