Wij hebben het grootste aanbod aan schoenverzorging van de Benelux. U heeft bij ons de keuze uit het kwalitatief hoogwaardige merk Collonil. Collonil is al sinds 1909 totaalleverancier van een breed assortiment schoenverzorging. De producten van Collonil worden met de uitsterste zorg samengesteld uit hoogwaardige bestanddelen. Daarnaast hebben wij Piggy Proof aan ons assortiment toegevoegd, hoogwaardige schoenverzorging op waterbasis. Wij bieden ook de mogelijheid aan voor private label.

Onze merken
Meer informatie

Schoenverzorging kan worden opgedeeld in drie stappen: beschermen, verzorgen en reinigen. Binnen deze drie stappen zijn verschillende producten verkrijgbaar. Onder beschermen vallen bijvoorbeeld waterafstotende sprays. Verzorgen heeft vooral te maken met het voeden en kleuren van het materiaal en reinigen spreekt voor zich. Reinigen is op te delen in droge en natte reiniging. Schoenen worden gemaakt van heel erg veel uiteenlopende materialen of materiaalcombinaties. Per materiaalsoort is er een specifieke bescherming, verzorging en reiniging nodig. Bekijk in de te downloaden advieswijzer hieronder welke producten voor welk materiaal geschikt zijn.

Daarnaast maken wij ook elk seizoen verzorgingsadviezen voor veel verschillende schoenenmerken. Deze bundelen we twee keer per jaar in ons magazine, de SHOEcare advices. Hierin ziet u welke verzorgingsproducten geschikt zijn voor de nieuwste collecties.

Beschermen

Het begint allemaal bij een goede bescherming. Bescherm schoenen altijd met een krachtige vuil- en waterafstotende spray. Het regelmatig beschermen van de schoenen zorgt er voor dat de schoen langer mooi blijft. Voor het op de juiste manier beschermen van de schoenen zijn er verschillende producten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld producten die specifiek voor een materiaalsoort werken, maar ook universele producten.

Verzorgen

De meeste schoenen zijn van een leersoort. Leer moet goed worden verzorgd. Onder verzorgen valt het voeden en kleuren en laten glanzen van het materiaal. Zorg na het verzorgen altijd weer voor een goede bescherming.

Reinigen

Bij gedragen schoenen is het van belang om ze goed te reinigen. Dit kan worden onderverdeeld in natte en droge reiniging. Onder droge reiniging vallen bijvoorbeeld borstels en blokjes. Onder natte reiniging vallen producten als de Collonil Carbon Complete, Collonil Clean an Care en de Deep Cleaning Solution van Piggy Proof.

Collonil Carbon Range

Extreem sterkte waterproof bescherming voor alle materialen met de Collonil Carbon Range!